سه شنبه 19 تیر 1397

جاهای دیدنی فارسان | جاذبه های گردشگری چهارمحال و بختياري

در این بخش از پایگاه اینترنتی امور به معرفی جاذبه های گردشگری فارسان می پردازیم ... با ما همراه باشید

جاهای دیدنی فارسان


جاذبه های گردشگری چهارمحال و بختياري


روستای راستاب

 

روستای راستاب



روستای زیبا و بختیاری نشین راستاب با قدمتی دیرینه یكی از روستاهای استان چهار محال بختیاری از توابع شهرستان فارسان می باشد كه فاصله آن با مركز شهرستان (فارسان) 12 كیلومتر می باشد بیشتر مردم روستای راستاب از ایل غیور بختیاری می باشند از نظر موقعیت جغرافیائی این روستا در 32 دقیقه عرض شمالی و 50 درجه و 36 دقیقه طول شرقی در جنوب غربی جمهوری اسلامی ایران واقع در كوه های سر به فلك كشیده زاگرس در دشتی بین دو كوه جهانبین و سالدارون به وسعت 5/ (نیم) كیلو متر مربع مسكونی و 3 كیلومتر مربع اراضی قابل كشت واقع شده است راستاب از شرق با جونقان از جنوب با گوشه و چقاهست و از شمال با چلیچه همسایه می باشد دور تا دور روستا را زمینهای كشاورزی، كوه ها و درختهای بید و سپیدار فرا گرفته است.



آب آشامیدنی راستاب از دو منبع آب که در نزدیکی دره راز راستاب وجود دارد تأمین می شود. آب زمینهای کشاورزی قسمت پایین راستاب (جایونجه، زیر سامان بالا سامان، چقا، چهار دنگی، جا بذرک ها، زیر مزاری و…) از آب چشمه بوسیله جوی سیمانی تأمین می شوند و آب زمینهای غرق آبی پایین که از راستاب دور هستند (عربی، اربابیها، جا علف، پادرازی، چما شش دنگی، گووه، جا گل آفتابه ها و…) بوسیله کانال های آبرسانی و چاه های آب تأمین می شود، بقیه زمینهای که اغلب در قسمت بالاهستند دیم یا در بعضی از جاه ها بوسیله چشمه های فصلی تأمین می شود.


******************************************************

دریاچه لاغرک


 

دریاچه لاغرک




برای دیدار از دریاچه ای مرتفع و کوهستانی و همچنین صعود به قلۀ کوه مشهور سالدران، راهی طولانی ولی بسیار زیبا در میان مراتع و دشتهای حاصلخیز را از شهرکرد تا سورشجان و از آنجا تا به فارسان پشت سر دارید. زمانی که در زیر آسمان نیمه ابری، با هوایی بسیار خنک و گاه سرد رو به سوی خط الرأس بزرگ سالدران در حرکت هستید، یک آن فکر دیدار عشایر منطقۀ شما را به خود وا نمی گذارد.

 



در جاده ای آسفالته به سوی شمال، از فارسان می گذرید و درصبح دل انگیز اردیبهشت ماه به آبادی زیبای فیل آباد و سپس باباحیدر که محل اسکان عشایر بهداروند است می رسید . از اینجا به نصیرآباد بیرگان و سپس با طی چندین کیلومتر به قلعۀ حیدرآباد می رسید که دورنمای خط الرأس برفدار سالداران بخوبی در سمت غرب دیده می شود. با ادامۀ جادۀ آسفالته به سوی شمال، به دو راهی موسوم به قلعۀ گردو رسیده، از این نقطه در جاده ای شوسه قرار می گیرید.


پس از دقایقی به سمت جنوب به آبادی موسوم به موسیری می رسید . این آبادی کوچک در دامان دشت وسیع و سرسبزی قرار دارد. بوی خاک باران خورده و بوی بهار با تمامی قدرت و شکوهش به مشام می رسد. در انتهای این دشت و در سمت کوه سالدران با تکه برفهای کوچک و بزرگ دیده می شود که زیبایی دو چندانی به منطقه بخشیده است.



اندکی از آبادی خارج شده در کنار مرتع زیبایی چادر بزنید و شب سرد را در این مکان به صبح برسانید. با راهنمایی عشایر منطقه موسیری صبح زود از خواب برخاسته، پس از جمع و جور کردن وسایل با مقدار کمی راهپیمایی به سمت غرب به راه مالرو پاکوب مشخصی می رسید. این راه با عبور از میانه دشت موسیری پس از یک و نیم ساعت به ابتدای شیب سینه کش مانندی می رسید که در سمت جنوب آن درۀ کوچکی قرار دارد.


راه مالرو با پیچ و خمهای زیاد وارد دره کوچک می شوید از دامنۀ تپه مجاورش بتدریج ارتفاع می گیرید. قله کوه زرآب به ارتفاع 3625 متر در سمت راست شما دیده می شود. گام به گام به گردنۀ موسوم به کوه کلک نزدیک می شوید و پس از یک ساعت بر فراز آن قرار می گیرید. درست در زیر پای شما، بین دو کوه کلک و زرآب برفچال بزرگی قرار دارد و کمی پایین تر دریاچۀ بسیار زیبای لاغرک که از ذوب برف به وجود آمده در منتهای وسعت به رنگ آبی یکدست دیده می شود. فقط یک سراشیبی کوتاه شما را به ابتدای آن می رساند.

 



تکه های بزرگی از برف در دو طرف آب دریاچه هنوز موجود است و تا پایان اردیبهشت و خرداد ماه باقی خواهد ماند و به دریاچۀ زیبای لاغرک جلال خواهد ماند و به دریاچۀ زیبای لاغرک جلال خواهد بخشید. این دریاچه که به صورت مستطیل کشیده ای در چاله ای بزرگ قرار گرفته است و اطراف آن را سینه کشهایی با سراشیبی ملایم پوشانده، از سمت جنوب به قله سالدران می پیوندد. دو ساعت گردش پیرامون دریاچه و از روی یال جنوبی صعودی ساده به قله 3621 متری سالدران زمان شما را می گیرد و دوباره در کنار دریاچه قرار دارید. نزدیک غروب آفتاب بناچار از مسیر صعود شده بر گردنۀ کوه کلک و از راه مالرو عشایری به دشت موسیری محل اقامت و شب مانی باز می گردید.



******************************************************


آبشار پیرغار

 

 

آبشار پیرغار



 آبشار پیرغار در مجموعه گردشگری پیرغار روستای ده ‌چشمه شهرستان فارسان قرار دارد. این آبشار از بالای کوه پیرغار به پایین سرازیر شده و یکی از زیباترین مکان‌های طبیعی استان چهارمحال و بختیاری می‌باشد.



در فصل زمستان سرمای بسیار زیادی این منطقه را فرامی‌گیرد و موجب یخ‌زدگی آبشار می‌شود، اما با این وجود به دلیل برخورداری این منطقه از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی، مورد بازدید علاقمندان بسیاری می‌باشد.



در مجاورت این آبشار کتیبه‌هایی دیده می‌شوند که جزو بی‌نظیرترین آثار مکتوب از حمله بختیاری‌ها به تهران در زمان مشروطه می‌باشند. این سنگ‌نوشته‌ها به شرح فعالیت‌های مجاهدین چهارمحال و بختیاری برای مبارزه با استبداد محمدعلی شاه قاجار پرداخته است. کتیبه‌ها به فرمان حاج خسروخان سردار ظفر بختیاری، حاج علی قلی خان سردار اسعد دوم بختیاری و جعفرقلی خان سردار اسعد سوم بختیاری ایجاد شده‌اند.



آبی که از آبشار پیرغار جاری می‌شود، از کنار روستای ده چشمه گذشته و کشتزارهای بسیاری را سیراب می‌نماید. این آبشار در سال‌های پربارش بیش از دو ماه (از اواسط اسفند تا اواخر اردیبهشت) آبدهی دارد اما در سال‌های خشکسالی، میزان آبدهی آن به یک ماه کاهش می‌یابد.


******************************************************


کتیبه های مشروطیت

 

 

کتیبه های مشروطیت

 



این کتیبه از دو قسمت مجزا تشکیل شده ولی متن آنها بهم پیوسته است کتیبه بدستور سردار ظفر بختیاری در محل تفرجگاه پیر غار روستای ده چشمه شهرستان فارسان به فاصله 40 کیلومتری شهرکرد ساخته شده است متن آن مجملی از واقعه مشروطیت و نقش سرداران و سواران بختیاری در آن واقعه ملی است کتیبه اول این گونه شروع می شود:

 


حاجی خسرو خان سردار ظفر که در سنه 1324 آزادی خواهان ایرانی از مقام سلطنت تقاضای مشروطه نمودندمظفرالدین قاجار طاب اله ثراه حکم مشروطیت را دست خط و بعد از اندک زمانی به رحمت ایزدی پیوست.



کتیبه دوم اینگونه ادامه می یابد:


در طهران پس از جنگ زیاد داخل شهر شدند، محمد علی شاه در شمیران بودند همین قدر که تهران اشغال گردید به سفارت روس پناهنده شد.

 

 

******************************************************


 

 معرفی استان چهارمحال و بختیاری

 

 

 


    شهرکرد


 

                جاذبه گردشگری آن


    لردگان



                 جاذبه گردشگری آن


    بروجن



               جاذبه گردشگری آن


     فارسان



            جاذبه گردشگری آن

 

      کیار



            جاذبه گردشگری آن


      اردل



             جاذبه گردشگری آن


    کوهرنگ



          جاذبه گردشگری آن


     سامان



          جاذبه گردشگری آن


       بن



          جاذبه گردشگری آن


دیگر اخبار
شهر میاندوآب|تاریخچه شهرستان میاندوآب شهر میاندوآب|تاریخچه شهرستان میاندوآب

 میاندوآب شهری با نزدیک به 300 هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی و چهارراه ارتباطی شمال غرب با مرکز کشور است.

ادامه خبر ...
مسجد عتیق شیراز مسجد عتیق شیراز

مسجد عتیق شیراز به عنوان یک مسجد در شهر شیراز، استان فارس، کشور ایران ، ثبت شده است.

ادامه خبر ...
مکان های دیدنی و جاذبه های گردشگری جلفا|دریاچه سد ارس مکان های دیدنی و جاذبه های گردشگری جلفا|دریاچه سد ارس

دریاچه سد ارس در چهل کیلومتری شهر جلفا بر روی رودخانه ارس در مرز ایران و جمهوری آذربایجان واقع شده است که ساخت و بهره‌برداری از این سد به صورت مشترک توسط ایران و جمهوری آذربایجان انجام شده است.

ادامه خبر ...
جاذبه های گردشگری آبادان جاذبه های گردشگری آبادان

بهترین فصل ها برای سفر به استان خوزستان، پاییز و زمستان است. در سفر به خوزستان با اقوام مختلفی از جمله اعراب، عمله ها، بختیاری ها، بالاگریوه ها و کولی ها آشنا می شوید

ادامه خبر ...
آرامگاه سعدی آرامگاه سعدی

آرامگاه سعدی شیرازی به عنوان یک بنا و اثر باستانی و تاریخی در شهر شیراز، استان فارس، کشور ایران ، ثبت شده است.

ادامه خبر ...
تاریخچه مشکین دشت|معرفی مشکین دشت|دیدنی های مشکین دشت تاریخچه مشکین دشت|معرفی مشکین دشت|دیدنی های مشکین دشت

مشکین دشت یکی از شهرهای تابع شهرستان کرج است که در جنوب استان البرز و در فاصله 30 کیلومتری از پایتخت و در 8 کیلومتری شهرستان کرج واقع شده است این شهر در حدود 68000 نفر جمعیت دارد

ادامه خبر ...
جاذبه های گردشگری بناب|کباب بناب جاذبه های گردشگری بناب|کباب بناب
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی همزمان با آغاز جشنواره ملی کباب بناب طی صدور پیامی، کباب بناب را یکی از معتبرترین نام­ های تجاری آذربایجان­ شرقی معرفی کرد.
ادامه خبر ...
استان اردبیل|شهرستان نمین استان اردبیل|شهرستان نمین

اين شهرستان در شمال شرقي استان اردبيل در همسايگي كشور جمهوري آذربايجان واقع شده است وسعت آن 6/1100 كيلومتر مربع كه حدود 1/6 درصد مساحت استان اردبيل رادر برگرفته است

ادامه خبر ...
اقلیم استان خوزستان اقلیم استان خوزستان

موقعیت جغرافیایی و تقسیمات سیاسی استان خوزستان با مساحتی حدود ۶۴۰۵۷ کیلومترمربع، بین ۴۷ درجه و ۴۱ دقیقه تا ۵۰ درجه و ۳۹ دقیقه طول شرقی از نصف‌النهار میباشد

ادامه خبر ...
شهرستان های بوشهر| معرفی شهرستان دشتستان شهرستان های بوشهر| معرفی شهرستان دشتستان

شهرستان دشتستان یکی از شهرستان های استان بوشهر واقع در جنوب ایران میباشد که مرکز این شهرستان ، شهر برازجان میباشد. این شهرستان یکی از مناطق قدیمی ایران است که برخی جغرافی دانان ، آن را دستفان نامیده اند.

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی